Tiedote
 

Ilmailua mukaan lukien dronejen lennättämistä rajoitetaan Helsingissä ja ympäröivällä alueella 15.–17.7.2018 klo 8.00 asti

10.7.2018 16.00
Kartta 1: viitteellinen lentokieltoalue

Kartta 1: viitteellinen lentokieltoalue

Ilmailua rajoitetaan Helsingin kaupungissa ja ympäröivällä alueella sunnuntain 15.7.2018 klo 6.00 ja tiistain 17.7.2018 klo 8.00 välisenä aikana. Rajoitus koskee sekä lentoliikennettä että miehittämätöntä ilmailua kuten droneja.

Helsingin kantakaupungin yllä ja Helsinki-Vantaan lennonjohdon lähialueella ilmailu on kokonaan kielletty lukuun ottamatta kaupallista ilmaliikennettä, jonka määränpää tai lähtökenttä on Helsinki-Vantaan lentoasema. (Kartta 1: viitteellinen lentokieltoalue)

Helsinkiä ympäröivälle laajemmalle alueelle maanpinnasta Helsinki-Vantaan lennonjohdon ilmatilaan asti asetetaan transponderi- (TMZ), radio- (RMZ) sekä lentosuunnitelmapakko (FPL MZ). Lentosuunnitelma tulee jättää kaksi tuntia ennen aiottua toimintaa.

(Kartta 2: lentokieltoalue EFR416A, alueilla B1–B3 lentäminen ja lennättäminen ainoastaan vaatimusten mukaisesti)

 

Rajoitukset koskevat kaikkea ilmailua mukaan lukien miehittämätön ilmailu. Kartan 1 alueella ei siis saa lennättää esimerkiksi droneja tai muita miehittämättömiä ilma-aluksia ollenkaan. Kartan 2 alueilla B1–B3 lennättäminen on sallittua ainoastaan, kun ottaa huomioon yllämainitut vaatimukset. Poikkeuslupia ei myönnetä.

Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä pelastustointa, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella. Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla, eikä lentoja, jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.

Liitteet:
Kartta 1: viitteellinen lentokieltoalue
Kartta 2: lentokieltoalue EFR416A, alueilla B1–B3 lentäminen ja lennättäminen ainoastaan vaatimusten mukaisesti

 

Lisätietoja:
Helsingin poliisi, ylikomisario, Sami Hätönen, p. 050 560 6358
Trafi, ylitarkastaja Iiro Keskiväli, iiro.keskivali(at)trafi.fi, p. 029 534 6052